Boerenkool stamppot met paprika en rookworst

 

Hoofdgerecht voor 4 personen
Boerenkool stamppot met paprika en rookworst bereidt u in circa 40 minuten

Ingrediënten

  • 1250 g kruimige aardappels
  • 500 g boerenkool
  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 rooworst
  • 200 ml melk
  • 2 tl suiker
  • kneepje vloeibaar bakproduct
  • 2 tenen knoflook

  Dit recept bereidt u zo:

  • Kook de aardappels met zout afgedekt circa 10 minuten.
  • Verdeel de boerenkool over de aardappels en kook alles in nog circa 15 minuten gaar.
  • Verhit intussen in een koekenpan het bakproduct en fruit hierin de ui circa 3 minuten.
  • Voeg de knoflook en paprika toe en bak ze op halve stand 4-5 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog circa 1 minuut mee.
  • Giet er 450 ml water bij en roer de suiker erdoor.
  • Laat circa 10 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm intussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de aardappels en boerenkool af en stamp ze door elkaar.
  • Voeg zoveel melk toe dat een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Verdeel de stamppot over warme borden en verdeel de paprikasaus erover.
  • Serveer de worst op de stamppot.

 Deze producten zijn deze week in de aanbieding, is dat even mooi meegenomen! 

Bestel hier de ingrediënten voor de Boerenkool met paprika en rookworst