Indische nasi goreng


Hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 35 minuten. 

Indische nasi goreng 

Ingrediënten

  • 4 sjalotjes (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • 50 ml wokolie
  • 300 gram kipfilets (in kleine blokjes)
  • 1 kleine prei (in ringen) of 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 1 wortel (in smalle reepjes)
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 600 gram pandanrijst (gekookt, afgekoeld)
  • 2 eetlepels ketjap of 2 eetlepels sojasaus
  • 100 gram garnalen 

Dit recept bereidt u zo:

  • Wrijf de sjalotjes, knoflook en rode peper fijn in een vijzel of pureer in een keukenmachine tot een boemboe. 
  • Verhit de olie in een wok en voeg de boemboe toe. Laat iets indikken. 
  • Voeg de kipblokjes toe en roerbak 3-4 minuten. Schep de prei en wortel erdoor en roerbak nog 2-3 minuten. 
  • Klop de eieren los met de melk en schep met de trassi door de kip en groente. 
  • Voeg de gare rijst in gedeelten toe en roerbak met scheutjes ketjap naar smaak totdat de nasi goreng goed warm is. 
  • Schep de garnalen erdoor. 

Bereidingstip:

  • Vervang de pandarijst door basmatirijst. Gebruik voor de groenten ook eens een groentepakket voor nasi/bami. 

Deze producten zijn deze week in de aanbieding, is dat even mooi meegenomen! 

 

   

Bestel hier de ingrediënten voor de Indische nasi goreng