4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kip-preipastei

Kip-preipastei

ingrediënten

65 gram spekblokjes

250 gram kipdijfilets (in blokjes)

1 prei (in dunne ringen)

1 teentje knoflook (geperst)

1 eetlepel bloem

175 ml kippenboullion

65 ml crème fraîche

1 takje tijm

3 plakjes bladerdeeg (ontdooid)

1 eierdooier (los geklopt)


benodigheden

quichevorm

bereiden
  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de quichevorm in.
  • 2 Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de spekblokjes knapperig.
  • 3 Voeg de kip, prei en knoflook toe en bak 5 minuten op middelhoge stand. Voeg vervolgens de bloem toe, bak even mee en voeg de kippenbouillon, crème fraîche, mosterd en tijm toe. Laat circa 5 minuten sudderen tot een romige saus.
  • 4 Schep de kip met de saus in de vorm en bedek ruim met het bladerdeeg. Snijd overtollig deeg langs de rand af. Maak in het midden van het deeg een gat van circa 1 cm Ø, hierdoor kan de stoom ontsnappen.
  • 5 Bestrijk het deeg met ei en bak de pastei in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Lekker met een frisse salade.

wijnadvies

Riesling van Lizard.


voedingswaarde

energie 630 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 37 gram