online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Tagliatelle met bloemkool en salie

Tagliatelle met bloemkool en salie

ingredi├źnten

1 bloemkool

1 kleine bloemkool

150 gram tagliatelle

1 liter groentebouillon

1 ui (gesnipperd)

300 gram tagliatelle

100 ml kookroom

4 eetlepels olijfolie

5 cherrytomaatjes

1 ui

2 teentjes knoflook

200 milliliter kookroom

nootmuskaat

10 cherry-/kerstomaatjes

6 blaadjes salie

100 gram Parmezaanse kaas

500 ml groenteboullion

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook (fijngehakt)

nootmuskaat

3 blaadjes salie


  • 1 Kook de bloemkoolroosjes in de bouillon in 3-4 minuten beetgaar. Giet ze af en vang de bouillon op. Kook de tagliatelle in de bouillon.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Houd de helft van de bloemkoolroosjes apart. Pureer de rest van de bloemkool met de ui, knoflook, kookroom, een scheutje bouillon, nootmuskaat en peper.
  • 3 Verhit de rest van de olie en bak hierin de tomaatjes en salie. Schep de saus en bloemkool door de tagliatelle.
  • 4 Verdeel de tomaatjes en salie erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Vervang de salie in dit recept door basilicum.


voedingswaarde

energie 555 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 23 gram