online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Couscous van broccoli met amandel en geroosterde zalmfilet

Couscous van broccoli met amandel en geroosterde zalmfilet

ingrediënten

400 gram broccoli (in roosjes)

800 gram broccoli

1 bosje peterselie (fijngehakt)

3 citroenen

50 ml olijfolie

1 bosje peterselie

1 eetlepel pesto

2 teentjes knoflook

100 milliliter olijfolie

100 gram blanke amandelen

2 eetlepels pesto

4 zalmfilets

2 citroenen (schoongeboend)

1 teentje knoflook

50 gram blanke amandelen (grof gehakt)

2 zalmfilets (275 gram)


  • 1 Maal de broccoli in een keukenmachine tot fijne korrels, zoals couscous.
  • 2 Rasp de schil van 1 citroen en pers deze en nog 1 citroen uit. Meng de peterselie, citroenrasp, -sap, de knoflook en de helft van de olijfolie door de broccoli. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Rooster de amandelen in 1 eetlepel olijfolie en schep ze door het broccolimengsel. Houd apart.
  • 4 Meng de pesto met de rest van de olijfolie en bestrijk de zalmfilets ermee. Rooster de vis in een hete grill- of koekenpan circa 2 minuten per kant.
  • 5 Serveer de ‘couscous’ van broccoli in een kom met daarop de zalmfilet. Snijd de overige citroen in partjes om te garneren.

bereidingstip

Vervang de pesto in dit recept door 1 theelepel gehakte tijm of rozemarijn of gebruik Italiaanse gemengde kruiden.. Neem kabeljauwfilet of garnalen in plaats van zalm.


voedingswaarde

energie 660 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 13 gram