online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

bagelicious!

Doe inspiratie op met onze belegtips en maak kennis met onze desembroden!

bestel zoete en hartige broodjes

ambachtelijke desembroden met liefde gebakken

puur en ambachtelijk, dat proef je

Bakkerij 't Kraayennest bakt desembrood speciaal voor SPAR. Een bakkerij waar het draait om mooie ingrediënten en vakmanschap. De SPARwalder speltbroden worden gebakken met 100% spelt. Hiervan is 75% speltmeel en 25% speltbloem. Het bevat dus veel vezels.

rustiek desem brood wit heel
2. 79
2. 79
rustiek desembrood haver heel
2. 99
2. 99
rustiek desembrood mais heel
2. 99
2. 99
rustiek desembrood mais half
1. 55
1. 55

Eet je een SPARwalder desembrood, dan proef je het al. Het smaakt puur en ambachtelijk en dat ís het ook. Bakkerij ’t Kraayennest bakt het speciaal voor SPAR. Een bakkerij waar het draait om mooie ingrediënten en vakmanschap. René Brueren heeft het bakkersambacht in zijn bloed. 

passie voor brood

‘Ik ben tussen de meelzakken geboren’, lacht René Brueren. Zijn ouders hadden een bakkerij. De passie voor brood zit dus in zijn bloed. Als salesmanager bij Bakkerij ’t Kraayennest is René helemaal op zijn plek. Nog steeds is hij zo trots als een pauw als er weer een lading versgebakken brood uit de steenoven komt. ‘Daar kan ik naar blijven kijken. Het zit in de genen, denk ik. Een bepaalde trots voor het vak, die hebben we allemaal hier.’

echt desembrood

Die steenoven, dat is de oven waar ook de SPARwalders in gebakken worden. ‘De SPARwalders zijn broden op basis van desem. Normale broden bevatten gist, dat versnelt het proces. In dit geval maken we gebruik van een moederdeeg waarmee we elke dag een doorstart maken. Het beslag met daarin een deel van het moederdeeg laten we twintig uur ontwikkelen. Door dit proces ontstaat desem, een spontane gisting. Zo creëren we al heel veel smaak in het deeg.’ Volgens René ontstaat op die manier een hele authentieke broodsmaak waar niets meer aan toegevoegd hoeft te worden. ‘De SPARwalders bevatten geen E-nummers, alleen natuurlijke ingrediënten. Het zijn mooie ambachtelijke broden.’

uit de steenoven

Om SPARwalders te bakken voor alle SPAR winkels, moet je een behoorlijke productiecapaciteit hebben. Toch doen de bakkers nog veel met de hand. ‘Het modelleren en het insnijden van de broden om zo een mooie broodkorst te krijgen gebeurt met de hand.’ Een machine plaatst de broden in de steenovens. René: ‘Het deeg ligt direct op de hete stenen vloer waardoor het een krokante korst krijgt. De broden bakken we voor 80% af en in de winkel worden ze verder afgebakken zodat de klant een kakelvers product krijgt.’ Van de vijf verschillende SPARwalders is het speltbrood René’s favoriet. ‘We gebruiken 100% spelt voor dit desembrood en we voegen zonnebloempitten toe voor een extra lekkere smaak.’ Bakkerij ’t Kraaijennest is een van de 40 Top Bakkers die dagelijks het brood bakken voor SPAR. Door de samenwerking met Top Bakkers heeft jouw SPAR winkel elke dag vers brood van de ambachtelijke bakker.