Biefstuk met sjalotten-portsaus

 

Hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 20 minuten 

Ingrediënten

  • biefstukken
  • eetlepels olijfolie
  • 25 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 250 gram sjalotjes (gehalveerd, gepeld)
  • 100 milliliter rode port of 100 milliliter rode wijn
  • 100 milliliter vleesbouillon
  • eetlepels bosvruchtenjam
  • eetlepel verse rozemarijn (gehakt)

Dit recept bereidt u zo:

  • Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het vlees goudbruin.
  • Voeg de boter toe en bak het vlees 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken.
  • Schep het vlees uit de pan en laat het afgedekt even rusten.
  • Voeg de rest van de olie bij het bakvet en fruit de sjalotten erin. Blus af met port of rode wijn. Voeg de bouillon toe en stoof 3-4 minuten. Roer de bosvruchtenjam en rozemarijn erdoor.
  • Serveer de sjalotten-portsaus bij de biefstuk. 

Serveertip:

  • Lekker met gebakken aardappels en sperziebonen. 

Deze producten zijn deze week in de aanbieding, is dat even mooi meegenomen! 

     

 

Bestel hier de ingrediënten voor biefstuk met sjalotten-portsaus