sluit filter

paprika, tomaten


trostomaten
0. 44
trostomaten XX 110 gram
0. 44
cherry tomaten
1. 19
cherry tomaten Bak(je) 250 gram
1. 19
losse tomaten
0. 23
losse tomaten XX 90 gram
0. 23
tomaat snoep
3. 49
tomaat snoep Emmer 500 gram
3. 49
paprika rood
1. 89
paprika rood Zak 1 stuks
1. 89
paprika snoep
1. 99
paprika snoep Beker 150 gram
1. 99
grill veggies puntpaprika mix
2. 99
2. 99
gele paprika
1. 29
gele paprika Wikkel 1 stuks
1. 29
rode puntpaprika's
2. 29
rode puntpaprika's Wikkel 2 stuks
2. 29
paprika stoplicht
1. 89
paprika stoplicht Pak 3 stuks
1. 89
trostomaten
2. 19
trostomaten Schaal 500 gram
2. 19
cherry trostomaten
2. 99
cherry trostomaten Beker 250 gram
2. 99
maaltijdpakket lasagne
4. 99
maaltijdpakket lasagne Stuk 1 stuks
4. 99
tomaat cherry
2. 49
tomaat cherry Doos 400 gram
2. 49
groene paprika
1. 29
groene paprika Wikkel 1 stuks
1. 29
tomaat cocktail tros
2. 99
tomaat cocktail tros Stuk 400 gram
2. 99
vlees  tomaten
1. 99
vlees tomaten Stuk 2 stuks
1. 99
roma tomaten
2. 99
roma tomaten Schaal 750 gram
2. 99
grill veggies pruimcherry tomaatjes
2. 99
2. 99
rode paprika
0. 99
rode paprika Wikkel 1 stuks
0. 99
Tomaatmix
4. 99
Tomaatmix XX 1 Kilogram
4. 99
tomaat 6 stuks
1. 49
tomaat 6 stuks Stuk 500 gram
1. 49

herkomst & beschikbaarheid van de paprika

Het heeft tot de Gouden Eeuw geduurd voordat de paprika in Europa bekend werd. Paprika's komen oorspronkelijk uit Midden-Amerika. Columbus maakte in 1492 voor het eerst melding van paprika als specerij. Paprika 's zijn het gehele jaar verkrijgbaar. De belangrijkste aanvoerlanden zijn Nederland, Spanje en Israël.

paprika’s zijn zó lekker

Met de kleur van de paprika verschilt ook de smaak en de toe­passing .
Rode paprika's: zoete smaak maakt ze zeer veelzijdig bruikbaar zoals rauw in salades, verwerkt in sauzen, roerbakgerechten, ovenschotels en stoofpotjes. Groene paprika 's: pittige, kruidige smaak komt tot zijn recht in roerbakgerechten, stoofpotjes, ovenschotels en (pasta)sauzen.  Gele paprika's: zeer decoratieve kleur en zachte, zoete, frisse smaak maakt ze aantrekkelijk in salades.

De paprika heeft een stevige vruchtwand. In de schil zit een witte kern, waarin de zaden zich bevinden. De paprika's zoals wij ze allemaal kennen, worden van­wege hun vorm ook wel blokpaprika's genoemd. De meest gangbare kleuren zijn geel, rood, groen en oranje. Paprika's zijn er ook in bijzondere kleuren als bruin, lila en paars.

kwaliteit van de paprika

Een paprika is stevig en heeft een gladde, glanzende schil. Het steeltje en de kelk zijn frisgroen. Controleer de kwaliteit door te kijken en te voelen.

zo bewaar je paprika’s

Paprika's behouden hun smaak het beste als ze bewaard worden op een koele plaats, maar niet in de koelkast. Ze zijn dan ruim een week goed te houden. Verpakte paprika 's blijven duidelijk langer vers.

tips om paprika’s schoon te maken

Was de paprika, halveer hem en verwijder zaden, zaadlijsten en steelaanzet.

herkomst & beschikbaarheid van de puntpaprika

Het heeft tot de Gouden Eeuw geduurd voordat de paprika in Europa bekend werd. Paprika's komen oorspronkelijk uit de tropische en subtropische streken van Midden-Amerika. Columbus maakte in 1492 voor het eerst melding van paprika als specerij. Paprika's zijn het gehele jaar verkrijgbaar. De belangrijkste aanvoerlanden zijn Nederland, Spanje en Israël.

puntpaprika’s zijn zó lekker

Zoetpunt paprika's combineren met hun verfijnde, fruitige en extreem zoete smaak goed met gerookte producten, zoals kip, tahoe of vis. Omdat de paprika nauwelijks zaad bevat is hij uitermate geschikt voor salades, rauwkost of voor 'uit het­ vuistje'. Grill of bak de zoetpunt paprika ook eens. De zoet­punt paprika leent zich uitstekend om te vullen met bijvoorbeeld rijst. 

De paprika's zoals wij ze allemaal kennen, worden vanwege hun vorm ook wel blokpaprika's genoemd. Een andere vorm is de puntpaprika, waarvan de zoetpunt paprika in de kleuren rood en geel de bekendste is. De zoetpunt paprika heeft een stevige vruchtwand en bevat nauwelijks zaad.

kwaliteit van de puntpaprika

Een zoetpunt paprika is stevig en heeft een gladde, glanzende schil. Het steeltje en de kelk zijn frisgroen van kleur. Controleer de kwaliteit door te kijken en te voelen.

zo bewaar je puntpaprika’s

Paprika's behouden hun smaak het beste als ze bewaard worden op een koele plaats, maar niet in de koelkast. Ze zijn dan ruim een week goed te houden. Verpakte paprika's blijven duidelijk langer vers.

tips om puntpaprika’s schoon te maken

Was de paprika, halveer hem en verwijder eventuele zaden en de steelaanzet.