sluit filter
Vers Fruit Steenvruchten

Steenvruchten


avocado
1. 29
avocado XX 1 stuks
1. 29
mango
2. 19
mango Stuk 1 stuks
2. 19
avocado
2. 99
avocado Schaal 2 stuks
2. 99
pruimen
0. 37
pruimen XX 75 gram
0. 37
avocado's
3. 49
avocado's Zak 700 gram
3. 49

Steenfruit wat is dat precies?

Steenvruchten… ooit van gehoord? Steenfruit is de verzamelnaam van alle vruchten waarvan het zaad in een hard omhulsel zit: de steen. Voorbeelden van steenvruchten zijn avocado’s, mango’s, perziken, maar ook olijven en kersen vallen onder deze noemer. Geef het fruit een naam… wij vinden het voornamelijk heel erg lekker en veelzijdig fruit.

mango past perfect in de Oosterse keuken

De mango is een heerlijke, sappige en smaakvolle vrucht. De mango wordt veel gebruikt in de Oosterse keuken, zowel in zoete als in hartige gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een salade met gerookte zalm, een rood pepertje en een mango. Beetje sojasaus erover en een gesnipperd lente-uitje en je hebt een verrassend smaakvol gerechtje. Natuurlijk doet de mango het ook erg goed in smoothies en kun je hem perfect serveren met een bolletje ijs.

niets zo verrassend als de avocado

De avocado is de kindersurprise onder de groenten en fruit. Zo is het al verrassend dat avocado een vrucht is. Daarnaast heeft het bijzonder veel gezonde eigenschappen, waarmee je je innerlijk en uiterlijk een boost kunt geven. Heb je een droge huid? Maak dan eens een maskertje met een halve avocado en eetlepel honing. Wil je je innerlijk verwennen? Prak dan een halve avocado met een eitje, een schepje kwark en peper en zout en eet dit op een Wasa cracker. Mmmm… lekker!! De avocado bevat naast vezels, vitamine E en kalium ook veel (goede) vetten, eet daarom maximaal een halve avocado per dag.