rock 'n rollen

Neem mee in je picknickmand voor een borrel in het park!

pizza wielen

de klassieker salami en kaas in een nieuw jasje

Bereidingstijd 40 min. Portie ± 15 hapjes Ingrediënten 4 plakjes bladerdeeg (Koopmans), tomatenblokjes kruiden (SPAR, blik 425 ml), 8 plakjes salami, 2 bosuitjes, 50 g geraspte kaas, bakpapier. Bereiding Doe de tomatenblokjes in een pannetje en laat het ± 20 minuten zachtjes inkoken tot een dikkere saus. Prak de grotere stukjes tomaat fijn met een vork. Laat de saus volledig afkoelen. Verwarm de oven voor op 210⁰C. Plak 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar. Besmeer met een dun laagje tomatensaus. Leg er 2 plakjes salami op, verdeel er 1 fijngesneden bosuitje over en bestrooi met geraspte kaas. Rol het deeg zo strak mogelijk op. Leg de rol een kwartiertje in de vriezer, dan kun je het daarna makkelijker snijden in rolletjes van 1 cm. Leg een vel bakpapier op je bakplaat en leg de pizzarolletjes erop. Zet ze in het midden van de oven en bak ze goudbruin in ± 15 minuten.

deze mooie sushizakjes rol je zó in elkaar (zonder matje)

Bereidingstijd 40 min. (rijst) + 30 min. (vulling en rollen) Portie ± 12 hapjes Ingrediënten 150 g sushirijst (Saitaku), 350 ml koud water, 5 el rijstazijn (Saitaku), 1 tl suiker, 4 vellen nori (Saitaku), 8 el mayonaise (Heinz Seriously Good), 2 tl wasabipasta (Saitaku), 1/4 komkommer, 1/2 avocado, 1 wortel en zwarte sesamzaadjes (Saitaku). Bereiding Maak de sushirijst volgens de bereidingswijze op pagina 53 bij de Poké Bowl. Als de rijst gaar is, begin je met de vulling. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Schraap de wortel schoon. Snijd de wortel, komkommer en avocado in fijne reepjes. Meng de mayonaise en wasabipasta in een bakje. Knip de norivellen in 4 kleinere vierkanten. Leg een vierkantje nori op je hand, met de matte kant boven. Leg wat rijst op de linkerkant. Smeer een royale theelepel wasabimayonaise over de rijst en leg er een paar reepjes komkommer, wortel en avocado op. Vouw de linkerkant van de nori over de vulling en rol de andere kant er overheen tot een puntzakje. Maak de nori een beetje nat, zodat je het zakje kunt vastplakken. Strooi er tenslotte de sesamzaadjes overheen.

sushi to go

carpaccio wraps

heerlijk met truffelmayonaise en super simpel!

Bereiding 15 min. Portie ± 15 hapjes Ingrediënten 250 g rundercapaccio , 3 wraps flour tortilla (SPAR), mayonaise truffel (Jean Baton), 40 g rucola en naar smaak pijnboompitten en (verse) Parmezaanse kaas. En verder: vershoudfolie en cocktailprikkers. Bereiding Rooster een handvol pijnboompitten kort in een koekenpan, totdat ze kleur beginnen te krijgen. Besmeer de wraps royaal met truffelmayonaise. Beleg ze met carpaccio, verdeel de pijnboompitten erover, rasp er royaal Parmezaanse kaas over en eindig met een handvol rucola. Rol de wraps strak op, omwikkel ze met vershoudfolie en leg ze bij voorkeur nog 30 minuten in de koelkast. Snijd ze daarna met een scherp mes in rollen van 2 cm. en prik ze vast met een cocktailprikker.

zilte parmaham met zoete peer, of perzik of meloen

Bereidingstijd 10 min. Portie ± 15 hapjes Ingrediënten 140 g Parmaham (Parma, pak 70 g), 2 peren, 1 citroen, 15 g verse basilicum, peper en cocktailprikkers. Bereiding Pers de citroen uit en schenk het sap in een kom. Was de peren, snijd ze allebei in 8 parten en verwijder het klokhuis. Haal de peer door het citroensap (voor de smaak en tegen verkleuring). Leg een plak Parmaham op je werkblad, verdeel er een paar blaadjes basilicum over en leg er een part peer op. Bestrooi de peer met peper. Rol de ham om de peer en steek vast met een cocktailprikker.

parma & peer

mini zalm-omelet

wrap een omeletje met rucola, bieslook en zachte roomkaas

Bereidingstijd 30 min. Portie ± 15 hapjes Ingrediënten 3 eieren, 200 g gerookte zalm (Oke), 100 g roomkaas (Philadelphia naturel), 40 g rucola, 15 g verse bieslook. En verder: vershoudfolie en cocktailprikkers. Bereiding Knip de bieslook fijn en kluts de eieren. Meng dit en voeg zout en peper toe. Zet een koekenpan op laag vuur met een scheutje olie. Bak er 2 dunne omeletjes van op laag vuur. Schuif de omeletjes op een koud bord en laat ze afkoelen. Hak de rucola fijn. Besmeer de omelet met roomkaas, bestrooi met peper en zout, beleg met de gerookte zalm en verdeel de rucola erover. Rol de omelet strak op, omwikkel met vershoudfolie en leg ze ± 30 minuten in de koelkast. Snijd ze daarna met een scherp mes in rollen van 2 cm. en prik ze vast met een cocktailprikker.

nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst