online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

SPAR fotoservice

bijzondere momenten voor altijd vastgelegd!

maak hier je fotoboek

de beste smartphone fotografie tips

Je hebt ‘m altijd bij je... je smartphone. Daarom heb je ook altijd een camera bij de hand! De camera’s smartphones worden steeds beter. Maar hoe maak je nu die ene perfecte foto met je smartphone? SPAR geeft je handige tips!

en toen was er licht!

De sensor van je smartphone is veel kleiner dan die van gewone camera’s. Dit betekent dat je sneller last hebt van ruis bij weinig licht. Je maakt de mooiste foto’s in daglicht op een (het liefst) zonnige dag. Toch binnen een goede foto maken? Zet dan alle lichten aan. Hoe meer licht, des te beter de foto.

flits uit

De flitser op je smartphone is vaak geen flitser, maar een lampje. Het licht is erg fel en zorgt ervoor dat je rode ogen krijgt en verbleekte gezichten.

papier hier

Wil je een leuk portret maken van jezelf of iemand anders. Houdt dan een wit A4-tje naast je gezicht. Dit zorgt ervoor dat ‘slecht’ licht wordt gereflecteerd en je portret qua kleur het beste uitkomt.

gebruik je oordopjes als selfiestick

Op je oordopjes van de smartphone zitten vaak knopjes waarmee je het volume kan regelen. Als je op de plus of min knop drukt als je een foto maakt, dan schiet je smartphone een foto. Zo kun je makkelijk op afstand een selfie maken!