voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan

iedereen schoon drinkwater

SPAR doneert voor elke verkochte fles een tweede fles aan een schoolkind in Afrika

het Join the Pipe kraanwater tappunt staat al bijna op 2.100 plekken door heel Nederland!

Zo staan ze op diverse openbare plekken in bijna alle grote gemeente op pleinen en in parken. Binnen staat hij bij onderwijsinstellingen, luchthavens en winkelcentra. Nu ook bij SPAR Nederland in de kantine! Waarom? Omdat wij vinden dat iedereen de mogelijkheid moeten hebben op gratis kraanwater in een eigen fles. Hiermee helpen we andere mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is.

Op Afrikaanse scholen is er vaak geen mogelijkheid om de handen te wassen na het bezoeken van het toilet, door ze een fles te geven wordt er niet meer via de handen gedronken (hygiënischer) en wordt er minder water verspild. Daarnaast kunnen ze water meenemen naar school. Hier is vaak geen wateraansluiting omdat er geen geld voor de waterrekening beschikbaar is. Daarnaast draagt de tap ook bij aan het aanleggen van kraanwater tappunten en duurzame handpompen in Afrika.

BOGO Bottle

Join the Pipe heeft in 2015 een nieuwe duurzame kraanwater fles geïntroduceerd. Een BOGO Bottle. Een stijlvolle kraanwater fles gemaakt van BPA-vrij plastic en vaatwasserbestendig, waardoor deze hervulbaar is. Een BOGO bottle staat voor Buy One Give One. Voor elke verkochte fles bij SPAR Nederland wordt er een tweede fles gedoneerd aan een schoolkind in Afrika. Help jij samen met ons het drinkbare kraanwater verder te brengen dan jouw wastafel?