Pastasalade met tomaatjes, feta en meloen

 

Ingrediënten:

  • 400 gram pasta
  • 100 milliliter olijfolie
  • courgette (in plakjes)
  • 100 gram ontbijtspek (in plakjes)
  • 125 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 150 gram feta (in blokjes)
  • 1 halve galiameloen (geschild, in blokjes) of
  • 50 gram rucola (grof gehakt) of
  • 50 gram spinazie (grof gehakt)
  • eetlepels citroensap
  • eetlepel pesto

Dit recept bereidt u zo:

  • Kook de pasta beetgaar, giet af, roer er 2 eetlepels olie doorheen en laat afkoelen.
  • Schep de plakjes courgette door 2 eetlepels olie.
  • Verhit een grillpan. Rooster hierin de courgette aan beide kanten 1-2 minuten en zet apart.
  • Rooster de ontbijtspek in de nog hete grillpan krokant en leg op keukenpapier.
  • Meng de afgekoelde pasta met de courgette, tomaatjes, feta, meloen en rucola.
  • Meng de rest van de olie met het citroensap, de pesto, zout en peper. Schep deze dressing door de pastasalade.
  • Verkruimel de ontbijtspek en strooi deze voor het serveren over het gerecht.

Tips:

  • Je kan deze pastasalade eenvoudig afwisselen met een ander soort fruit. Neem bijvoorbeeld rode grapefruit of mango in plaats van meloen.

Deze producten zijn deze week in de aanbieding, is dat even mooi meegenomen! 

 

Bestel hier de ingrediënten voor pastasalade met tomaatjes, feta en meloen