officiële opening SPAR DC en holdingkantoor

vrijdag 9 september 2011

Waalwijk, 9 september 2011 - Op vrijdagmiddag 9 september vond de officiële opening plaats van de nieuwbouw in Waalwijk.

Afgelopen vrijdagmiddag vond onder grote belangstelling de officiële opening plaats van SPAR DC Zuid en het SPAR Holding kantoor in Waalwijk. Een kleine 500 gasten (o.a. leveranciers, “buren” uit Waalwijk en speciale genodigden) waren getuige van de onthulling van het borstbeeld van Adriaan van Well, die in 1932 de SPAR organisatie oprichtte in Zegwaard. De onthulling van het beeld van de grondlegger van SPAR werd verricht door diens zoon en andere naaste familieleden.

Algemeen directeur, Sjaak Kranendonk, onderstreepte het belang van een buurtsupermarkt voor de leefbaarheid in dorpen en wijken en plaatste het nieuwe DC in de ambitie van SPAR. De heer Hans Verheijen – voorzitter van de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen en Burgemeester van de gemeente Mill en St. Hubert – besteedde kort aandacht aan het belang van de sociale cohesie en de rol van de voorzieningen hierin voor kleine dorpen. De heer Riné van Dongen, wethouder van de Gemeente Waalwijk, stond stil bij het belang van de komst van SPAR als grote werkgever voor de Gemeente Waalwijk.

Tenslotte vertelde Jaap Tukker – bedrijfseconomisch directeur van SPAR Holding - vol trots een aantal wetenswaardigheden m.b.t. de nieuwbouw. Hij bedankte de Gemeente Waalwijk voor hun soepele opstelling, bouwbedrijf Aan de Stegge en de verschillende onderaannemers voor de voorspoedige bouw en iedereen die betrokken is geweest bij de totstandkoming – van externe begeleiders tot eigen medewerkers – voor hun inzet en medewerking.

Bij de bouw is bijzondere aandacht geschonken aan het beperken van het energieverbruik. Zo wordt de restwarmte van de diepvrieshal toegepast in de vloerverwarming van de KW-afdelingen en in de verwarming van het hoofdkantoor. Het nieuwe DC is helemaal toegespitst op de SPAR-situatie en de daarbij behorende kleinschalige distributie, waardoor optimale efficiency wordt bereikt. Dit levert in vergelijking met de oude vestiging in Zevenbergen een structurele besparing op, die ten goede zal komen aan de zelfstandige SPAR- en Attent ondernemers. Het nieuwe distributiecentrum in Waalwijk telt circa 23.000m2 en stelt SPAR in staat om, samen met het SPAR distributiecentrum in Alkmaar, de voorziene groei in de komende jaren te realiseren.

Na de officiële openingshandeling werden alle gasten in de gelegenheid gesteld op een informele manier magazijnen en kantoorgebouw te bezichtigen.

Op vrijdag- en zaterdagavond waren in totaal ca. 300 SPAR en Attent ondernemers en hun medewerkers aanwezig, maar op zaterdagmiddag 10 september was het pas echt groot feest. Bijna 700 grote en kleine gasten, SPAR medewerkers uit Waalwijk en Alkmaar met hun familieleden, genoten van alle zaken die rondom de nieuwbouw waren georganiseerd. Er liep een Waalwijkse carnavalsband door het pand, er waren hapjes, drankjes en lekkernijen voor groot en klein. Voor de kinderen waren er (schmink-) clowns en was er een verkeersplein aangelegd. Kortom; er was eigenlijk teveel om op te noemen en iedereen genoot zichtbaar.

SPAR kan dus terugkijken op een geslaagd openingsweekend!