opening SPAR City Mariaplaats in Utrecht

donderdag 2 maart 2017

Utrecht, 2 maart 2017 - Na een intensieve verbouwing, opent SPAR City Mariaplaats in Utrecht op donderdag 16 maart haar deuren. De nieuwe winkel is gevestigd op de hoek Mariaplaats/Mariastraat, in het voormalige pand van Riverwoods.

oorsprong 
SPAR is een supermarktformule, van oudsher gevestigd in buurten, waarbij het gemak voor de dagelijkse boodschappen voorop staat. Door de tijd heen richtte SPAR zich met haar formules SPAR City, SPAR Enjoy en SPAR Express, naast buurtbewoners op een bredere doelgroep, zoals passsanten en verblijvers. SPAR ziet in Nederland ruimte voor ruim 100 City stores. De eerste vestiging opende in oktober 2010 aan de Glashaven in Rotterdam. Met de opening van SPAR City Utrecht staat de teller van SPAR City op 31 winkels. De verwachting is dat er eind 2017 50 city winkels zullen zijn.

de verbouwing
Direct nadat de vergunning werd verleend, is in juli 2016 gestart met de verbouwing.

  • De begane grond is geheel gestript en de opgang naar de verdieping is verwijderd.
  • Boven de winkel zijn appartementen gerealiseerd, met een separate opgang.
  • De kelderruimte van het oude pand werd uitgediept en dient als magazijn, voorzien van een goederenlift. Bij de bouwwerkzaamheden in de kelder kwam een nieuwe, onverwachte ruimte en een stuk middeleeuwse muur aan het licht. Erg verrassend, want deze stonden niet op de (oude) bouwtekeningen. Na deze ontdekking werd de bouw stilgelegd en moest een hernieuwde constructieberekening bij de gemeente Utrecht worden ingediend. In de tussentijd namen archeologen de nieuwe ontdekkingen minutieus onder de loep.
  • Na de goedkeuring kon de verbouwing hervat worden.
  • Een volgende vertraging diende zich aan door de lange doorlooptijd van de nutsbedrijven.
  • Het is een bijzonder en intensief verbouwingsproces geweest, maar het eindresultaat mag er zijn!
  • Het fraaie, historische pand is in ere hersteld, maar voorziet in de gemakken van de tegenwoordige tijd.
  • De glas in lood ramen zijn weer zichtbaar gemaakt en daar waar nodig hersteld. De kleuren van de kozijnen hebben hun originele kleurstelling terug.

Niet alleen SPAR is tevreden met het resultaat, ook consumenten kunnen de verbouwing in oude glorie waarderen.

de ondernemer
Ricardo van Heumen exploiteert de nieuwe winkel. De 26-jarige Ricardo heeft ruime ervaring, onder andere als winkelmanager in de foodretail.

de rol van een SPAR City 
Bij de SPAR City winkels is het aanbod voor een groot deel gericht op passanten. Ook in SPAR City Utrecht vindt men veel assortiment voor de komende 8 uur. Veel verse en gemaksproducten en veel producten voor directe consumptie zoals belegde broodjes, smoothies of gewoon koffie met wat lekkers erbij. Zoals in elke SPAR City, zullen er in de SPAR City Utrecht speciale mealdeals zijn voor een snel ontbijt, een gezonde lunch of een gemakkelijke avondmaaltijd. Kortom; alles voor de dagelijkse boodschap is in de SPAR City Utrecht voorhanden.