4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Aardappel-bloemkoolsalade met kip

Aardappel-bloemkoolsalade met kip

ingrediënten


30 min
4 personen
1 theelepel kerriepoeder
theelepel komijnpoeder (djinten)
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels arachideolie
250 milliliter magere yoghurt
2 eetlepels koriander
2 eetlepels munt
1 citroen
250 gram gerookte kipfilet (vleeswaren)
1 krop ijsbergsla
2 vleestomaten
3 lente-/bosuitjes
1 bloemkool
450 gram aardappelschijfjes

  • 1 Kook de aardappels 5 minuten of tot ze beetgaar zijn in water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • 2 Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze met zout 4-6 minuten tot ze beetgaar zijn (of in de magnetron, afgedekt, 800 Watt 3 minuten). Giet ze af en spoel er koud water over. Houd wat loof van de bosui apart voor garnering.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 4 Schep deze door de aardappelen, bloemkool, tomaten en bosuitjes.
  • 5 Schik de salade op de reepjes ijsbergsla. Verdeel de kipreepjes erover. Strooi er uitjesloof over en leg er partjes citroen bij.

wijnadvies

Een frisse salade die om fris wit vraagt. Denk aan een Franse huiswijn Vin de Pays des Côtes de Gascogne. Maar ook Sauvignon Blanc smaakt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 19 gram
recall Sandwich gehakt, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier