voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
recepten Aardappel-courgetterondjes met salie

Aardappel-courgetterondjes met salie

ingrediënten

300 gram vastkokende aardappels

1 courgette

2 eetlepels olijfolie

bosje salie

1 theelepel gedroogde salie

1 eetlepel boter


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Schaaf of snijd 300 gram aardappels en de courgette in dunne plakjes. Hussel er een beetje zout, peper en de olijfolie door.
  • 3 Leg op de bakplaat afgewisseld plakjes courgette en aardappel in een rondje. Leg wat blaadjes salie erop of bestrooi met gedroogde salie.
  • 4 Bestrijk met boter en maal er wat zout over. Bak in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Schep de rondjes van de bakplaat op een schaal.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 4 gram