voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
recepten Aardappel- en pompoenmuffins

Aardappel- en pompoenmuffins

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

1 sjalot

1 theelepel kerriepoeder

150 gram kruimige aardappels

150 gram pompoenen

150 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

200 milliliter melk

1 ei

50 gram boter

vloeibaar bakproduct


benodigdheden

muffinbakblik

  • 1 Verwarm de olie en fruit de sjalot met de kerrie circa 5 minuten op lage stand.
  • 2 Voeg de blokjes aardappel en pompoen toe en roerbak nog 2 minuten.
  • 3 Voeg zoveel water met een snuf zout toe dat de blokjes net onderstaan en kook in circa 5 minuten gaar.
  • 4 Giet de blokjes af en pureer ze. Breng goed op smaak met zout en peper.
  • 5 Zeef de bloem en bakpoeder erboven en roer dit goed door.
  • 6 Klop de melk door met het ei en de boter en giet dit bij het aardappelmengsel. Roer goed door, maar maak het beslag niet te glad.
  • 7 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 8 Vet 8 à 12 muffinvormpjes in en verdeel het beslag erover. Bak de muffins in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 9 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier