online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Aardappel-gehaktschotel

Aardappel-gehaktschotel

ingrediënten

6 vastkokende aardappels

6 theelepels olijfolie

6 theelepels arachideolie

300 gram rundergehakt

1 theelepel paprikapoeder

1 eetlepel Provençaalse kruiden

1 eetlepel Italiaanse kruiden

2 teentjes knoflook

boter

2 preien

1 winterwortel

300 gram waspenen

200 gram champignons

100 gram belegen kaas


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Kook de aardappelblokjes circa 5 minuten en giet ze af.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het gehakt met paprikapoeder, zout en peper rul. Meng de Provençaalse kruiden en knoflook door de rest van de olie.
  • 4 Vet een ovenschaal in met boter. Schep de aardappelblokjes op de bodem van de ovenschaal en verdeel het gehakt erover.
  • 5 Meng de prei met de wortel en verdeel over het gehakt.
  • 6 Halveer de champignons eventueel en steek ze tussen het wortel-preimengsel. Giet de kruidenolie erover.
  • 7 Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 8 Bestrooi de schotel met de kaas en zet zonder folie nog circa 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.


voedingswaarde

energie 510 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 24 gram