voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Aardappel-gehaktschotel

Aardappel-gehaktschotel

ingrediënten

6 vastkokende aardappels

6 theelepels olijfolie

6 theelepels arachideolie

300 gram rundergehakt

1 theelepel paprikapoeder

1 eetlepel Provençaalse kruiden

1 eetlepel Italiaanse kruiden

2 teentjes knoflook

boter

2 preien

1 winterwortel

300 gram waspenen

200 gram champignons

100 gram belegen kaas


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Kook de aardappelblokjes circa 5 minuten en giet ze af.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het gehakt met paprikapoeder, zout en peper rul. Meng de Provençaalse kruiden en knoflook door de rest van de olie.
  • 4 Vet een ovenschaal in met boter. Schep de aardappelblokjes op de bodem van de ovenschaal en verdeel het gehakt erover.
  • 5 Meng de prei met de wortel en verdeel over het gehakt.
  • 6 Halveer de champignons eventueel en steek ze tussen het wortel-preimengsel. Giet de kruidenolie erover.
  • 7 Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 8 Bestrooi de schotel met de kaas en zet zonder folie nog circa 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 24 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier