voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
35 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Aardappel met knoflookmayonaise

Aardappel met knoflookmayonaise

ingredi├źnten

2 middelgrote vastkokende aardappels

8 eetlepels mayonaise

3 teentjes knoflook

1 eetlepel kappertjes

1 theelepel paprikapoeder

75 milliliter olijfolie

zeezout

zout

1 eetlepel peterselie


  • 1 Kook de hele aardappels in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Giet ze af en stoom ze droog. Laat de aardappels afkoelen. Snijd ze tweemaal in de lengte door, zodat er 8 aardappelparten ontstaan.
  • 3 Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukken aardappel snel aan alle kanten knapperig en lichtbruin.
  • 4 Leg de aardappelparten in een schaaltje en bestrooi ze met enkele korrels zeezout en peterselie. De aardappelparten worden in de mayonaise gedoopt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 1 gram