voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
2 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Aardappel-venkelsalade met zalm

Aardappel-venkelsalade met zalm

ingrediënten

400 gram nieuwe aardappels

250 gram zalmfilets

600 milliliter visbouillon van tablet

1 venkelknol

4 takjes verse dille

1 theelepel mosterd

1 eetlepel wittewijnazijn

3 eetlepels mayonaise


  • 1 Kook de aardappels gaar in de schil. Giet ze af en laat afkoelen tot lauw.
  • 2 Leg de zalm in een pan en giet er kokende visbouillon op tot de vis net onder staat.
  • 3 Laat hierin de zalm op een lage stand in circa 10 minuten pocheren.
  • 4 Neem de zalm uit de pan en laat afkoelen.
  • 5 Pel de aardappels en snijd ze in plakken of blokjes. Snijd de venkel in flinterdunne reepjes (eventueel in de keukenmachine).
  • 6 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep dit door de aardappels.
  • 7 Schep hier de venkel doorheen en een deel van de dille. Breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Verdeel de salade over de borden en verdeel er de zalm in stukjes overheen. Bestrooi met de rest van de dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 31 gram