voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
recepten Aardappelblini met zalm en dille-citroenroom

Aardappelblini met zalm en dille-citroenroom

ingrediënten

300 gram kruimige aardappels

2 eetlepels bloem

125 milliliter crème fraîche

2 eieren

citroen

1 eetlepel vloeibaar bakproduct

150 gram gerookte zalm

4 takjes dille


  • 1 Kook de  aardappels gaar in water met zout en stamp ze tot een fijne puree.
  • 2 Roer de bloem en 2 eetlepels crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Klop de eieren erdoor tot het een dik beslag is. Klop de rest van de crème fraîche met een elektrische mixer in een kom stijf met de citroenrasp en een eetlepel citroensap.
  • 4 Verwarm steeds een beetje bakproduct in een kleine koekenpan en bak 4 dikke pannenkoekjes van het beslag.
  • 5 Leg ze op de bordjes en schep op elk pannenkoekje een lepel citroenroom en een paar plakjes zalm. Garneer met mooie takjes dille en versgemalen peper.

bereidingstip

Vervang de kruimige aardappels eventueel voor kant-en-klare aardappelpuree.

wijnadvies

Aanraders komen uit de Sauvignon Blanc-hoek: Sea Breeze, Berg Schaduw en Eco Balance bio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 314 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 14 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier