online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Aardappelfrittata met paddenstoelen

Aardappelfrittata met paddenstoelen

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

3 eetlepels olijfolie

250 gram gemengde paddenstoelen (schoongeveegd)

3 eetlepels arachideolie

4 eieren

750 gram aardappelschijfjes

1 theelepel kerriepoeder

500 gram gemengde paddenstoelen

1 bosje lente-/bosui

8 eieren

150 milliliter kookroom

1 theelepel kerriepoeder

100 gram belegen boerenkaas

375 gram aardappelschijfjes (koelvers, voorgekookt)

1 bosje lente- of bosui (in ringen)

75 ml kookroom

50 gram belegen boerenkaas (geraspt)


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de aardappelschijfjes lichtbruin. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Bak de paddenstoelen met de helft van de bosui 2-3 minuten mee met de aardappels.
  • 3 Klop de eieren los met de kookroom, kerrie, zout en peper. Giet dit mengsel over de aardappels en paddenstoelen in de koekenpan.
  • 4 Bestrooi met de kaas en zet circa 20 minuten in de oven tot het eimengsel gestold is en de kaas goudbruin is. Bestrooi met de rest van de bosui.


voedingswaarde

energie 700 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 29 gram