voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
recepten Aardappelgratin met amandel en gruyère

Aardappelgratin met amandel en gruyère

ingrediënten

1 liter melk

nootmuskaat

1 kilogram vastkokende aardappel

200 milliliter kookroom

100 gram amandelschaafsel

200 gram gruyère


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Breng de melk op smaak met nootmuskaat, zout en peper en breng aan de kook.
  • 2 Voeg de aardappelplakjes toe en kook ze in 12-14 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Giet de aardappels af. Leg 1/4 van de aardappelplakjes in de ovenschaal met daarop een laagje amandelen en kaas. Giet er wat kookroom overheen.
  • 4 Herhaal deze lagen tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje kaas. Bak de gratin circa 15 minuten in het midden van de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 33 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier