voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Aardappelgratin met saucijzen, wortel en pittige jus

Aardappelgratin met saucijzen, wortel en pittige jus

ingrediënten

600 gram vastkokende aardappels

100 gram belegen kaas

1 theelepel komijnzaad

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 ei

200 milliliter room

1 bos bospeen

1 eetlepel boter

4 saucijzen

1 rode peper

1 verse gember

1 teentje knoflook

bosje platte peterselie


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Schud de aardappelschijfjes om met de geraspte kaas en komijn en verdeel over de ovenschaal. Klop het ei los met de room, zout en peper. Giet dit mengsel over de aardappelschijfjes.
  • 3 Schud de schaal om alles goed te verdelen en bak in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en bruin. Kook intussen de wortels beetgaar.
  • 4 Verhit de boter en bak hierin de saucijzen om en om gaar. Voeg de laatste minuut van de baktijd de rode peper, gember, knoflook en 1 eetlepel water toe aan het bakvet.
  • 5 Serveer de saucijzen met de pittige jus, wortels en aardappelgratin. Bestrooi met de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 27 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier