voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Aardappelgratin met tomaat en worst

Aardappelgratin met tomaat en worst

ingrediënten

1 eetlepel margarine

1 eetlepel boter

600 gram vastkokende aardappels

400 gram trostomaten

1 eetlepel gedroogde oregano

4 varkenssaucijzen

150 milliliter kookroom

1 ei


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de ovenschaal(tjes) royaal in met de olie of boter en verdeel de plakjes aardappel en tomaat gelijkmatig en dakpansgewijs over de schaal. Bestrooi tussendoor met zout, peper en oregano.
  • 2 Snijd het vel van de saucijzen in en verwijder het. Snijd het worstvlees in plakjes en verdeel dit over de aardappel- en tomatenplakjes.
  • 3 Klop de kookroom met het ei, een snuf zout en wat peper los en giet dit gelijkmatig over de schotel. Bak de gratin in circa 40 minuten gaar en bruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 16 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier