online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Aardappelhapjes

Aardappelhapjes

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

1 teentje knoflook

3 gemberbolletjes op siroop

2 theelepels garam masala

rode peper

125 gram aardappels

125 diepvriesdoperwten

10 plakjes bladerdeeg

melk

ei


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zonder dat deze kleuren.
  • 3 Voeg de gember, garam masala, peper, aardappels en doperwten toe en bak dit ook een paar minuten op een lage stand. Het vocht moet verdampt zijn. Laat de vulling afkoelen.
  • 4 Snijd de bladerdeegplakjes in vieren. Schep op elk plakje een beetje vulling en maak de randen van het deeg een klein beetje nat met water.
  • 5 Vouw de plakjes als een driehoekje dicht, druk de naden goed op elkaar, eventueel met een vork, en leg de hapjes op een ingevette bakplaat.
  • 6 Smeer de hapjes eventueel in met ei of melk. Bak de pakketjes in 15 minuten goudbruin in het midden van de oven.
  • 7 De hapjes kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.

bereidingstip

Lekker met (zoete) chilisaus. . Vervang garam masala door een mengsel van gemalen komijn (djinten), kaneelpoeder, zwarte peper, gemalen koriander (ketoembar) en saffraan.


voedingswaarde

energie 50 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 1 gram