online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Aardappelhapjes

Aardappelhapjes

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

1 teentje knoflook

3 gemberbolletjes op siroop

2 theelepels garam masala

rode peper

125 gram aardappels

125 diepvriesdoperwten

10 plakjes bladerdeeg

melk

ei


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zonder dat deze kleuren.
  • 3 Voeg de gember, garam masala, peper, aardappels en doperwten toe en bak dit ook een paar minuten op een lage stand. Het vocht moet verdampt zijn. Laat de vulling afkoelen.
  • 4 Snijd de bladerdeegplakjes in vieren. Schep op elk plakje een beetje vulling en maak de randen van het deeg een klein beetje nat met water.
  • 5 Vouw de plakjes als een driehoekje dicht, druk de naden goed op elkaar, eventueel met een vork, en leg de hapjes op een ingevette bakplaat.
  • 6 Smeer de hapjes eventueel in met ei of melk. Bak de pakketjes in 15 minuten goudbruin in het midden van de oven.
  • 7 De hapjes kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.

bereidingstip

Lekker met (zoete) chilisaus. . Vervang garam masala door een mengsel van gemalen komijn (djinten), kaneelpoeder, zwarte peper, gemalen koriander (ketoembar) en saffraan.


voedingswaarde

energie 50 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 1 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier