voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
recepten Aardappelkoek met spekjes, kool en brie

Aardappelkoek met spekjes, kool en brie

ingrediënten

200 gram gerookte ontbijtspekblokjes

2 eetlepels olijfolie

400 gram spitskolen

400 gram witte kool

750 gram diepvriesrösti

1 theelepel paprikapoeder

2 vleestomaten

250 gram brie

2 eetlepels peterselie

75 gram rucola


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

  • 1 Bak de spekjes krokant in een droge, hete koekenpan en zet apart.
  • 2 Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de kool en rösti 6-8 minuten. Bestrooi met paprikapoeder, zout en peper en schep regelmatig om.
  • 3 Verwarm de ovengrill of verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 4 Druk de rösti en kool iets platter en leg de plakken tomaat erop.
  • 5 Verdeel de brie en spekjes erover en zet de pan circa 10 cm onder de ovengrill zodat de kaas smelt.
  • 6 Bestrooi met de peterselie en verdeel de rucola erover.

bereidingstip

Vervang de brie door camembert voor een wat pittiger smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 28 gram