voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Aardappelkoeken met gehaktballetjes en broccoli

Aardappelkoeken met gehaktballetjes en broccoli

ingrediënten

750 gram vastkokende aardappels

500 gram rundergehakt

500 gram half-om-half gehakt

4 eieren

paneermeel

3 eetlepels crème fraîche

kerriepoeder

1 eetlepel bloem

6 eetlepels zonnebloemolie

6 eetlepels arachideolie

200 milliliter kookroom

2 eetlepels verse peterselie

500 gram broccoli


  • 1 Rasp de aardappelen grof. Laat ze in een schone doek of zeef uitlekken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  • 2 Meng het gehakt met zout, peper, 1 ei en paneermeel. Vorm er kleine balletjes van.
  • 3 Klop de andere eieren los met zout, peper en crème fraîche. Schep het kerriepoeder, de bloem en aardappelrasp erdoor. Vorm er 4 aardappelkoeken van. Bak deze in 4 eetlepels olie aan beide kanten goudbruin.
  • 4 Bak intussen in de rest van de olie de gehaktballetjes rondom bruin, voeg een scheutje water toe en laat tien minuten garen.
  • 5 Schep de gehaktballetjes uit de pan, voeg kookroom bij het bakvet, roer de peterselie erdoor en kook iets in. Voeg zout en peper en de gehaktballetjes toe.
  • 6 Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar. Serveer de aardappelkoeken en de gehaktballetjes in de saus met de broccoli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 840 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 40 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier