online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Aardappelkoeken met gehaktballetjes en broccoli

Aardappelkoeken met gehaktballetjes en broccoli

ingrediënten

750 gram vastkokende aardappels

500 gram rundergehakt

500 gram half-om-half gehakt

4 eieren

paneermeel

3 eetlepels crème fraîche

kerriepoeder

1 eetlepel bloem

6 eetlepels zonnebloemolie

6 eetlepels arachideolie

200 milliliter kookroom

2 eetlepels verse peterselie

500 gram broccoli


  • 1 Rasp de aardappelen grof. Laat ze in een schone doek of zeef uitlekken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  • 2 Meng het gehakt met zout, peper, 1 ei en paneermeel. Vorm er kleine balletjes van.
  • 3 Klop de andere eieren los met zout, peper en crème fraîche. Schep het kerriepoeder, de bloem en aardappelrasp erdoor. Vorm er 4 aardappelkoeken van. Bak deze in 4 eetlepels olie aan beide kanten goudbruin.
  • 4 Bak intussen in de rest van de olie de gehaktballetjes rondom bruin, voeg een scheutje water toe en laat tien minuten garen.
  • 5 Schep de gehaktballetjes uit de pan, voeg kookroom bij het bakvet, roer de peterselie erdoor en kook iets in. Voeg zout en peper en de gehaktballetjes toe.
  • 6 Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar. Serveer de aardappelkoeken en de gehaktballetjes in de saus met de broccoli.


voedingswaarde

energie 840 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 40 gram