2 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Aardappelpizza met tonijn

Aardappelpizza met tonijn

ingrediënten

900 gram diepvriesrösti

2 uien

1 eetlepel tijm

1 blik mais

6 eieren

200 gram belegen kaas

1 pot pastasaus

1 eetlepel Provençaalse kruiden

2 rode paprika's

1 courgette

2 blikjes tonijn

olijfolie

150 gram gemengde bladsla


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de rösti met de ui, tijm, mais, eieren, de helft van de geraspte kaas, zout en peper. Vorm van dit mengsel 2 pizzabodems op het bakpapier op de bakplaten. Bak deze bodems 5-10 minuten in de oven.
  • 2 Bestrijk de bodems met een laagje pastasaus en bestrooi met Provençaalse kruiden. Verdeel de paprika, courgette en tonijn erover.
  • 3 Bestrooi 1 pizza met de rest van de geraspte kaas en sprenkel olijfolie over de andere pizza. Bak beide pizza’s circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Serveer de kaaspizza warm met de helft van de sla en besprenkel met een scheutje olijfolie. Laat de andere pizza afkoelen voor dag 2.

bereidingstip

Maak op dag 2 een koude aardappelpizza met geitenkaas. Verdeel 150 gram geitenkaas en geknipte tuinkers over de pizza. Serveer met de rest van de sla.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1080 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 47 gram