voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Aardappelpuree met blauwe kaas

Aardappelpuree met blauwe kaas

ingrediënten

1 kilogram kruimige aardappel

200 milliliter melk

100 gram boter

nootmuskaat

150 gram roquefort

150 gram gorgonzola


  • 1 Snijd de aardappels in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  • 2 Verwarm de melk en de boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
  • 3 Verkruimel de blauwe kaas en roer deze op het laatste moment door de hete puree zodat het maar een beetje smelt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 13 gram