voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Aardappelpuree met krokante ham en salie

Aardappelpuree met krokante ham en salie

ingredi├źnten

1 kilogram kruimige aardappel

200 milliliter melk

100 gram boter

nootmuskaat

200 gram rauwe hammen

200 gram gerookte spekreepjes

1 eetlepel olie

verse tijm

verse salie


  • 1 Snijd de aardappels in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  • 2 Verwarm de melk en boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
  • 3 Bak de rauwe ham of spekreepjes uit in wat olie en voeg daar wat (verse) tijm- of salieblaadjes aan toe. Schep het geheel met het bakvet door de puree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 18 gram