online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Aardappelpuree met peperige olie

Aardappelpuree met peperige olie

ingredi├źnten

1 kilogram kruimige aardappel

200 milliliter melk

50 gram boter

nootmuskaat

50 milliliter olijfolie extra vergine

zwarte peper


  • 1 Snijd de aardappels in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  • 2 Verwarm de melk en de boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk, boter en olijfolie er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe. Voeg wat extra grof gemalen peper toe.


voedingswaarde

energie 395 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 6 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier