online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Aardappelpuree met specerijen

Aardappelpuree met specerijen

ingrediënten

1 kilogram kruimige aardappel

200 milliliter melk

100 gram boter

nootmuskaat

2 eetlepels olie

1 eetlepel kurkuma

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel paprikapoeder


  • 1 Schil 1 kilo kruimig kokende aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  • 2 Verwarm de melk en boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
  • 3 Verwarm de olie en fruit hierin kurkuma, gemberpoeder, komijn en paprikapoeder een minuut op lage stand. Roer deze specerijenolie door de puree.


voedingswaarde

energie 435 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 6 gram