online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Aardappelpuree met tomaten

Aardappelpuree met tomaten

ingredi├źnten

1 kilogram kruimige aardappel

200 milliliter melk

100 gram boter

nootmuskaat

4 tomaten

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

70 gram tomatenpuree


  • 1 Snijd de aardappels in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  • 2 Verwarm de melk en de boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
  • 3 Bak de tomatenblokjes in een paar eetlepels olijfolie met wat zout en oregano of Italiaanse tuinkruiden.
  • 4 Voeg hier een klein blikje tomatenpuree aan toe en verwarm dit een paar minuten mee. Roer dit sausje door de hete puree.


voedingswaarde

energie 460 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 7 gram