voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
bijgerecht
Recepten Aardappelpureenestjes met tijm uit de oven

Aardappelpureenestjes met tijm uit de oven

ingrediënten

1 kilogram kruimige aardappel

150 milliliter melk

50 gram boter

1 eetlepel grove mosterd

2 eieren

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels verse tijm


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kook de aardappels in water met zout in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Giet ze af en stamp ze met de melk en boter tot een puree. Breng goed op smaak met zout, peper en mosterd.
  • 3 Meng de eieren erdoor en laat de puree in een platte wijde schaal afkoelen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 5 Verdeel de puree met behulp van een natte kleine ijslepel of twee lepels in kleine porties op de bakplaat.
  • 6 Bedruppel ze met wat olijfolie en bestrooi met de tijm. Bak de aardappelnestjes in circa 10 minuten goudbruin.

bereidingstip

Lekker bij alle hoofdgerechten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 10 gram