voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
50 min.
bijgerecht
Recepten Aardappelsalade met ansjovis en sardines

Aardappelsalade met ansjovis en sardines

ingrediënten

1 kilogram vastkokende aardappel

2 eetlepels witte wijnazijn

1 theelepel gedroogde dragon

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels mayonaise

1 rode ui

1 blikje ansjovisfilet

1 bosje krulpeterselie

2 blikjes sardinefilets

8 blaadjes kropsla


  • 1 Kook de aardappels in de schil gaar en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd ze in blokjes of schijfjes.
  • 2 Klop een dressing van de azijn, dragon, olie en mayonaise en schep dit met alle andere ingrediënten door elkaar. Breng goed op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 3 Laat afgedekt nog even intrekken en schep nog een keertje door.
  • 4 Serveer op een mooie schaal op de blaadjes kropsla en bestrooi royaal met versgemalen peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 7 gram