voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
Recepten Aardappelspiesjes met laurier en rode ui

Aardappelspiesjes met laurier en rode ui

ingrediënten

500 gram vastkokende aardappels

4 kleine rode uien

2 eetlepels olijfolie

paprikapoeder

korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel citroensap

8 laurierblaadjes


benodigdheden

8 spiesen

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kook de aardappels in de schil circa 5 minuten voor. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
  • 2 Snijd de aardappels in gelijke blokjes van circa 3x3 cm. Snijd de uien in kwarten. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 3 Klop in een grote kom de olie met wat (grof) zout, peper, een snufje van de specerijen en het citroensap door elkaar. Schep de aardappelblokjes en uien erdoor.
  • 4 Steek steeds 2 stukken ui en 1 laurierblaadje afgewisseld met blokjes aardappel aan een spiesje. Leg de spiesjes naast elkaar op de bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  • 5 Keer de spiesjes na 15 minuten oventijd. Lekker met crème fraîche.

bereidingstip

Gebruik je satéprikkers? Week deze dan eerst in water om verbranden te voorkomen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 3 gram