voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
Recepten Aardappeltaart met rozemarijn en knoflook

Aardappeltaart met rozemarijn en knoflook

ingrediënten

600 gram vastkokende aardappels

4 teentjes knoflook

2 takjes rozemarijn

1 ei

100 milliliter slagroom

100 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kook de aardappels in de schil circa 15 minuten. Laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in dunne plakken en leg ze in een spiraalvorm en dakpansgewijs op de bakplaat of in een ovenschaal.
  • 3 Bestrooi met de knoflook en rozemarijn en maal er wat zout en peper over.
  • 4 Klop het ei met de slagroom los en giet in een straaltje over de aardappel. Bestrooi met de kaas en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 15 gram