voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
Recepten Aardappeltaartjes van Van Gogh

Aardappeltaartjes van Van Gogh

ingrediënten

300 gram aardappels

2 eetlepels melk

120 gram bloem

50 gram boter

1 groentebouillonblokje

1 eetlepel peterselie

1 eetlepel bieslook

theelepel sambal oelek

100 gram sperziebonen

winterwortel

1 rode paprika

courgette

1 eidooier

3 eetlepels zonnebloempitten


benodigdheden

4 taartvormpjes

  • 1 Kook de aardappelblokjes in 15 minuten gaar. Giet ze af en pureer ze met de melk.
  • 2 Zeef de bloem. Voeg het zout en de boter aan de bloem toe.
  • 3 Kneed het geheel door totdat het op broodkruimels lijkt.
  • 4 Voeg de aardappelpuree toe en meng alles tot een soepel deeg. Laat het 30 minuten afgedekt afkoelen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Los het bouillonblokje op in 30 ml heet water.
  • 7 Roer de peterselie, bieslook en sambal erdoor. Doe de groenten erbij en schep het geheel om.
  • 8 Rol de helft van het aardappeldeeg op een met bloem bestoven werkvlak iets uit. Bekleed de bakvormpjes met het deeg.
  • 9 Bak het 10 minuten in het midden van de oven.
  • 10 Verdeel de groenten over de deegbodems. Rol de rest van het deeg iets uit en leg dit als een deksel op de taartjes.
  • 11 Bestrijk de bovenkant met eidooier en strooi er zonnebloempitjes op.
  • 12 Bak de taartjes in circa 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 10 gram