4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
Recepten Aardappeltorentje met boerenkaas en bleekselderij

Aardappeltorentje met boerenkaas en bleekselderij

ingredi├źnten

4 grote vastkokende aardappels

4 grote vastkokende aardappels

2 stengels bleekselderij

25 gram rucola

8 plakken jongbelegen boerenkaas

2 eetlepels olijfolie

eetlepel citroen


bereiden
  • 1 Schil de aardappels of boen ze schoon. Snijd alle aardappels in de lengte in 4 dikke plakken. Kook deze in weinig water in 5 minuten beetgaar en giet ze af.
  • 2 Verwarm de ovengrill. Leg de aardappelplakken naast elkaar en verdeel over iedere plak gehakte bleekselderij (of rucola) en een halve plak jongbelegen boerenkaas.
  • 3 Meng de olijfolie met het citroensap, zout en peper en sprenkel dit mengsel erover.
  • 4 Leg steeds 4 plakken aardappel op elkaar en vorm 4 stapeltjes.
  • 5 Zet ze in een ovenvaste schaal en zet circa 3 minuten onder een hete grill zodat de kaas een beetje smelt.


voedingswaarde

energie 285 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 11 gram