voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
Recepten Aardappeltorentje met boerenkaas en bleekselderij

Aardappeltorentje met boerenkaas en bleekselderij

ingrediënten

4 grote vastkokende aardappels

4 grote vastkokende aardappels

2 stengels bleekselderij

25 gram rucola

8 plakken jongbelegen boerenkaas

2 eetlepels olijfolie

eetlepel citroen


  • 1 Schil de aardappels of boen ze schoon. Snijd alle aardappels in de lengte in 4 dikke plakken. Kook deze in weinig water in 5 minuten beetgaar en giet ze af.
  • 2 Verwarm de ovengrill. Leg de aardappelplakken naast elkaar en verdeel over iedere plak gehakte bleekselderij (of rucola) en een halve plak jongbelegen boerenkaas.
  • 3 Meng de olijfolie met het citroensap, zout en peper en sprenkel dit mengsel erover.
  • 4 Leg steeds 4 plakken aardappel op elkaar en vorm 4 stapeltjes.
  • 5 Zet ze in een ovenvaste schaal en zet circa 3 minuten onder een hete grill zodat de kaas een beetje smelt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 11 gram