online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Aardappeltorentje met boerenkaas en rucola

Aardappeltorentje met boerenkaas en rucola

ingrediënten

4 grote vastkokende aardappels

75 gram rucola

16 plakjes jongbelegen boerenkaas

2 eetlepels olijfolie

eetlepel citroensap


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snijd alle aardappels in de lengte in 4 dikke plakken. Kook deze in weinig water in 5 minuten beetgaar en giet ze af.
  • 2 Verwarm de ovengrill. Leg de aardappelplakken naast elkaar en verdeel over iedere plak gehakte rucola (of bleekselderij) en een plak jongbelegen boerenkaas.
  • 3 Meng 2 eetlepels olijfolie met ½ eetlepel citroensap, zout en peper en sprenkel dit mengsel erover.
  • 4 Leg steeds 4 plakken aardappel op elkaar en vorm 4 stapeltjes. Zet ze in een ovenvaste schaal en zet circa 3 minuten onder een hete grill zodat de kaas een beetje smelt.


voedingswaarde

energie 285 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 12 gram