voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Aardbeien ‘mud’ cake met witte chocolade

Aardbeien ‘mud’ cake met witte chocolade

ingredi├źnten

500 gram aardbeien

1 zakje vanillesuiker

1 eetlepel citroensap

1 theelepel citroenrasp

1 roombotercake

100 milliliter slagroom

200 gram witte chocolade

verse munt


benodigdheden

vershoudfolie

cakevorm

  • 1 Houd 8 mooie aardbeien achter voor garneren. Snijd de rest in kleine stukjes. Doe ze in een kom en bestrooi met de vanillesuiker en citroensap en rasp.
  • 2 Snijd de helft van de cake in 12 gelijke plakjes. Verkruimel de rest boven de aardbeienstukjes en vermeng dit goed met elkaar.
  • 3 Bekleed de cakevorm met vershoudfolie. Bekleed de bodem met 4 plakken cake. Schep hierop de helft van het aardbeien-cakemengsel.
  • 4 Leg hierop weer 4 plakken cake, druk ze goed aan en vul af met de rest van het aardbeien-cakemengsel. Dek dit af met de laatste plakjes cake en druk alles nogmaals goed aan. Dek af met de folie en laat in de koelkast minimaal 2 uur intrekken.
  • 5 Verwarm de slagroom zachtjes en laat de witte chocolade al roerende erin smelten.
  • 6 Neem van de warmtebron zodra de meeste stukjes zijn opgelost en roer door tot alles goed gesmolten is tot een dikke gladde massa.
  • 7 Stort de cake op een schaal en bestrijk deze met de chocoladeroom.
  • 8 Decoreer met de apart gehouden aardbeien en blaadjes verse munt. Laat nog 10 minuten opstijven en snijd dan in dikke plakken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 7 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier