voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Aardbeien-roomtaart

Aardbeien-roomtaart

ingrediënten

4 kant-en-klare taartbodems

6 eetlepels sinaasappelsap

4 eetlepels vruchtensiroop

1 zakje mix voor banketbakkersroom

200 milliliter slagroom

1 zakje slagroomversteviger

1 potje aardbeienjam

1 potje kersenjam

chocoladebolletjes


benodigdheden

bakpapier

springvorm

keukengaren

  • 1 Vorm een kraag van bakpapier rond de springvorm en zet deze vast met keukentouw.
  • 2 Steek uit de taartbodems 4 cirkels van Ø 20 cm of zo groot als de bodem van de springvorm. Besprenkel de bodems met sinaasappelsap gemengd met vruchtenlimonadesiroop.
  • 3 Doe 400 ml water met een zakje mix voor banketbakkersroom in een kom en meng met een garde of mixer op de middelste stand 1 minuut tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom circa 5 minuten opstijven.
  • 4 Klop de slagroom stijf met slagroomversteviger en meng de banketbakkersroom en de helft van de jam erdoor.
  • 5 Leg 1 taartbodem in de springvorm en bestrijk deze met jam. Herhaal dit met de andere taartbodems.
  • 6 Zet de vorm en de geklopte slagroom 30 minuten in de koelkast.
  • 7 Bestrijk de taart rondom met de slagroom en versier met de chocoladebolletjes.

bereidingstip

Versier de zijkant van de taart met roze likkoekjes


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 135 gram
eiwit 8 gram