voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Aardbeien-roomtaart

Aardbeien-roomtaart

ingrediënten

4 kant-en-klare taartbodems

6 eetlepels sinaasappelsap

4 eetlepels vruchtensiroop

1 zakje mix voor banketbakkersroom

200 milliliter slagroom

1 zakje slagroomversteviger

1 potje aardbeienjam

1 potje kersenjam

chocoladebolletjes


benodigdheden

bakpapier

springvorm

keukengaren

  • 1 Vorm een kraag van bakpapier rond de springvorm en zet deze vast met keukentouw.
  • 2 Steek uit de taartbodems 4 cirkels van Ø 20 cm of zo groot als de bodem van de springvorm. Besprenkel de bodems met sinaasappelsap gemengd met vruchtenlimonadesiroop.
  • 3 Doe 400 ml water met een zakje mix voor banketbakkersroom in een kom en meng met een garde of mixer op de middelste stand 1 minuut tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom circa 5 minuten opstijven.
  • 4 Klop de slagroom stijf met slagroomversteviger en meng de banketbakkersroom en de helft van de jam erdoor.
  • 5 Leg 1 taartbodem in de springvorm en bestrijk deze met jam. Herhaal dit met de andere taartbodems.
  • 6 Zet de vorm en de geklopte slagroom 30 minuten in de koelkast.
  • 7 Bestrijk de taart rondom met de slagroom en versier met de chocoladebolletjes.

bereidingstip

Versier de zijkant van de taart met roze likkoekjes


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 135 gram
eiwit 8 gram