voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
Recepten Aardbeien-sinaasappelsorbet

Aardbeien-sinaasappelsorbet

ingredi├źnten

500 gram aardbeien

2 sinaasappels

1 eetlepel citroensap

150 gram suiker


  • 1 Pureer de aardbeien met het sinaasappelsap.
  • 2 Verwarm het citroensap met 150 ml water en de suiker en kook dit zachtjes al roerende door tot een stroperige siroop ontstaat.
  • 3 Laat dit al roerende afkoelen. Giet dit bij de aardbeienpuree en mix nog eens goed door.
  • 4 Doe de massa in een metalen of plastic schaal en zet het afgedekt in de diepvries.
  • 5 Schep het na een halfuur met een vork goed door en na een uur nog eens. Laat dan nog circa 3 uur bevriezen.

bereidingstip

Sinaasappelsap kan worden vervangen door frambozen- of granaatappelsap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 1 gram