voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Aardbeiencrumble met hazelnoten

Aardbeiencrumble met hazelnoten

ingrediënten

500 gram aardbeien

50 gram havermoutvlokken

20 gram hazelnoten

snufje kaneelpoeder

2 eetlepels suiker

2 eetlepels honing

50 gram bloem

50 gram boter

200 milliliter crème fraîche

200 milliliter Griekse yoghurt


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verdeel de aardbeien over de ovenschaal.
  • 3 Meng de havermout met de hazelnoten, kaneel, 1 eetlepel suiker, de bloem en een snufje zout in een kom en kneed met de vingers de boter erdoorheen tot een kruimelig deeg.
  • 4 Verdeel dit over de aardbeien en bak de crumble in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  • 5 Serveer de aardbeiencrumble warm met een schep crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 6 gram