voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht
recepten Aardbeiensalade met basilicum en geitenkaas

Aardbeiensalade met basilicum en geitenkaas

ingredi├źnten

400 gram aardbeien

4 eetlepels balsamicoazijn

1 eetlepel honing

75 gram veldsla

75 gram jonge bladsla

75 gram rucola

2 eetlepels olijfolie

150 gram zachte geitenkaas

150 gram feta


  • 1 Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer de vruchten. Meng de balsamicoazijn met de honing en een beetje peper.
  • 2 Schep dit door de aardbeien en laat 15 minuten trekken.
  • 3 Verdeel de veldsla, jonge bladsla of rucola over 4 borden. Schep de aardbeien in een zeef en vang het marinadevocht op.
  • 4 Meng 2 eetlepels olijfolie door de marinade en sprenkel dit over de sla. Leg de aardbeien erop.
  • 5 Verdeel de geitenkaas of feta en basilicumblaadjes over de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram