online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht
Recepten Aardbeiensalade met gemarineerde geitenkaasbolletjes

Aardbeiensalade met gemarineerde geitenkaasbolletjes

ingredi├źnten

200 gram zachte geitenkaas

2 eetlepels honing

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

5 eetlepels olijfolie

250 gram aardbeien

150 gram gele cherry-/kerstomaatjes

1 bos verse basilicum

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel witte balsamicoazijn


  • 1 Meng de kaas, eventueel in de keukenmachine, met de honing, tijm en peper. Rol er met vochtige handen kleine bolletjes, ter grootte van een cherrytomaatje van en leg ze in een diep bord. Giet de olijfolie erover en laat in de koelkast circa 30 minuten opstijven.
  • 2 Schep de aardbeien, cherrytomaatjes en basilicum voorzichtig door elkaar en maal er wat peper over.
  • 3 Klop de olijfolie en azijn goed door elkaar en schep dit door de salade.
  • 4 Serveer de salade met de bolletjes geitenkaas erop.
  • 5 Lekker met zelfgemaakte crackers van dun gesneden en geroosterd stokbrood en aardbeien-muntlimonade.


voedingswaarde

energie 305 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 7 gram