voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Aardbeientrifle

Aardbeientrifle

ingredi├źnten

1 pakje aardbeienjelly

roombotercake

2 eetlepels likeur

500 gram aardbeien

1 banaan

1 theelepel limoensap

200 milliliter melk

200 milliliter slagroom

1 vanillestokje

4 eidooiers

1 eetlepel maizena

30 gram suiker

20 gram amandelschaafsel

200 milliliter slagroom

2 eetlepels suiker


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Snijd de rest van de aardbeien in stukken, meng met een paar druppels likeur en verdeel ze over de gelei.
  • 2 Snijd de banaan in plakjes en besprenkel met limoensap.
  • 3 Verdeel dit over de aardbeien.
  • 4 Giet de custard over het fruit en schud met de schaal om alles te verdelen.
  • 5 Zet afgedekt in de koelkast en laat in circa 2 uur opstijven.
  • 6 Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  • 7 Klop de slagroom met de suiker stijf en verdeel dit over de custard.
  • 8 Bestrooi de aardbeientrifle tot slot met het amandelschaafsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 910 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 13 gram