voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Aardbeientrifle

Aardbeientrifle

ingredi├źnten

1 pakje aardbeienjelly

roombotercake

2 eetlepels likeur

500 gram aardbeien

1 banaan

1 theelepel limoensap

200 milliliter melk

200 milliliter slagroom

1 vanillestokje

4 eidooiers

1 eetlepel maizena

30 gram suiker

20 gram amandelschaafsel

200 milliliter slagroom

2 eetlepels suiker


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Snijd de rest van de aardbeien in stukken, meng met een paar druppels likeur en verdeel ze over de gelei.
  • 2 Snijd de banaan in plakjes en besprenkel met limoensap.
  • 3 Verdeel dit over de aardbeien.
  • 4 Giet de custard over het fruit en schud met de schaal om alles te verdelen.
  • 5 Zet afgedekt in de koelkast en laat in circa 2 uur opstijven.
  • 6 Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  • 7 Klop de slagroom met de suiker stijf en verdeel dit over de custard.
  • 8 Bestrooi de aardbeientrifle tot slot met het amandelschaafsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 910 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 13 gram