online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Abrikozenclafoutis met yoghurt

Abrikozenclafoutis met yoghurt

ingrediënten

eetlepel verse tijm

1 mespunt gedroogde tijm

100 milliliter sinaasappelsap

250 gram gedroogde abrikozen

100 gram bloem

50 gram suiker

2 eieren

200 milliliter volle yoghurt

50 gram amandelschaafsel

1 eetlepel poedersuiker


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Vet de taartvorm in en verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Voeg de tijm toe aan het sinaasappelsap en wel de abrikozen hierin.
  • 3 Meng de bloem met de suiker, eieren en een snufje zout. Giet de yoghurt er langzaam bij en klop tot een glad beslag.
  • 4 Laat de abrikozen uitlekken en verdeel ze over de bodem van de taartvorm. Schenk het beslag er zo over dat de abrikozen goed verdeeld blijven.
  • 5 Bak de clafoutis in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de laatste 10 minuten van de oventijd met de amandelen.
  • 6 Serveer de clafoutis lauwwarm en bestrooi met een laagje poedersuiker.


voedingswaarde

energie 215 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 8 gram